Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Τελειώνουν οι καταλήψεις

Εντονες φήμες κυκλοφόρησαν χθές ότι επίκειται εισαγγελική επέμβαση για τον τερματισμό των καταλήψεων. Η φήμη αναστάτωσε τους μαθητές καθώς συνοδευόταν και από εμπλοκή της αστυνομίας. Η αντίδραση των μαθητών ήταν ακαριαία, καθώς μάζεψαν όλες τις «δυνάμεις» τους από νωρίς το πρωί, όπου και τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει «εισαγγελική εντολή» ούτε υπήρχε περίπτωση να υπάρξει εμπλοκή της αστυνομίας. Οταν διευκρινίσθηκε ότι δεν υπάρχει θέμα, έγινε γνωστό, ότι εκπρόσωπος συλλόγου γονέων ενός λυκείου ή γονείς, επισκέφθηκαν την Εισαγγελία Κερκύρας. Ωστόσο δεν πήραν καμία «εισαγγελική εντολή». Όλα αυτά συνέβησαν ενώ όλα έδειχναν ότι οι μαθητές είχαν αποφασίσει τον τερματισμό των κινητοποιήσεων και μάλλον άστοχοι χειρισμοί παρέτειναν ως την Πέμπτη και την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις τους.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Σήμερα το πρωί η εικόνα που έδιναν το Γενικά Λύκεια της πόλης ήταν η εξής: Το 3ο Λύκειο αποφάσισε να συνεχίσει την κατάληψη μέχρι τη Δευτέρα και εκεί να γίνει ψηφοφορία προκειμένου να αποφασισθεί τι θα γίνει. Το κλίμα δείχνει ότι η κατάληψη του 3ου Λυκείου τερματίζεται τη Δευτέρα. Στο 2ο Λύκειο η κατάληψη έληξε σήμερα.
Στο 1ο Λύκειο η κατάληψη σήμερα συνεχιζόταν και ως αιτία οι μαθητές ανέφεραν τις πιέσεις που δέχθηκαν, σύμφωνα με τις οποίες, αν συνέχιζαν την κατάληψη θα είχαν επιπτώσεις στο βαθμό τους, τις απουσίες κλπ. Στο ίδιο λύκειο οι μαθητές είχαν αποφασίσει να τερματίσουν την κατάληψη και μάλιστα είχε γίνει και μάθημα τις πρώτες ώρες σήμερα. Όμως η ανησυχία τους ήταν έκδηλη για το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Φαίνεται πάντως ότι και το 1ο Λύκειο θα λειτουργήσει τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου βέβαια.

ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΤΕΧΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Προσπάθειες να εκτονωθεί η κατάσταση έγιναν και στα Τεχνικά Λύκεια και όπως όλα δείχνουν και εκεί η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση. Το λογικότερο είναι να λειτουργήσει το σχολείο τη Δευτέρα.
Τέλος, το 5ο Λύκειο, έχει τερματίσει την κατάληψη.