Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Έρχεται ο Τσίπρας 16 Οκτώβρη στην Κέρκυρα- Θα επισκεφθεί το ΧΥΤΑ Λευκίμμης- Στρατούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ.Στρατούλης και αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας. Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις, για μία ακόμα φορά επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες ή τις μεθεπόμενες εκλογές, ενώ ανήγγειλε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας που θα επισκεφθεί την Κέρκυρα στις 16 Οκτωβρίου, θα πάει και στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Ειδικότερα για το θέμα αυτό επανέλαβε ότι πρέπει να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, αλλά και οι κατηγορίες σε βάρος όσων αντιμετωπίζουν κατηγορίες και πρόκειται να δικασθούν. Αναλυτικά:

ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Τα προβλήματα που αφορούν την επιλογή Δημάρχων θα λυθούν στην ώρα τους και θα λυθούν και καλά. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Στρατούλης, ερωτηθείς αν θα υποστηρίξει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές δημάρχους ή μέλη του που υποστήριξαν δημάρχους οι οποίοι φέρουν την πολιτική ευθύνη χειρισμών που έγιναν και αφορούσαν το ΧΥΤΑ Λευκίμμης (κείμενα κλπ). Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι «τα ΜΑΤ έπρεπε να φύγουν χθες από τη Λευκίμμη. Η Λευκίμμη είναι μία πόλη υπό κατοχή. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να τελειώσει. Θα πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να παυθούν οι ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών της Λευκίμμης. Εάν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο τη βιομηχανία των διώξεων θα αναγκαστούν να δικάσουν μία ολόκληρη πόλη». Κατά την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα έπρεπε να γίνει μία καλύτερη εκτίμηση για το πού πρέπει να πάει να γίνει ο ΧΥΤΑ, καλύτερη αξιολόγηση και γενικά το ζήτημα των σκουπιδιών της Κέρκυρας και του συγκεκριμένου ΧΥΤΑ θα έπρεπε να είναι ενταγμένο σε μια ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος των σκουπιδιών στην Κέρκυρα πράγμα το οποίο δεν έγινε.
Εμείς στο ζήτημα της Λευκίμμης δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία», πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης. Ως απόδειξη ανακοίνωσε ότι στις 16 Οκτώβρη θα έρθει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο ίδιος, μέσα στο πρόγραμμά του σε συνεννόηση με τα εδώ στελέχη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να πάει στη Λευκίμμη.

ΝΕΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Σε σχέση με τα του Βατοπαιδίου και την μοναστηριακή περιουσία ο κ. Στρατούλης πρότεινε την εφαρμογή του νόμου Τρίτση, ενώ σε σχέση με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, αν η εκλογική αναμέτρηση δεν αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Βουλευτής είπε: «Εμείς έχουμε πει και θα είμαστε συνεπείς: Πολεμάμε το σημερινό δικομματικό σύστημα και θέλουμε να το ανατρέψουμε. Επομένως δεν μπορούμε και δε θέλουμε να συνεργαστούμε με κανέναν από τους δύο πόλους του δικομματισμού. Διότι εάν συνεργαστούμε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τότε θα συμβάλλουμε να αναστηλωθεί ο ένας από τους δύο πόλους του δικομματισμού».