Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Τα Δημοτικά Συμβούλια ψηφίζουν αλλά τα ψηφίσματα είναι...κουρελόχαρτα!!!

Αυτό το ξέραμε όλοι. Τα ψηφίσματα είναι απλά κουρελόχαρτα. Μπορεί λοιπόν τα Δημοτικά Συμβούλια να κάθονται με τις ώρες να συζητούν, να καταθέτουν οι παρατάξεις σχέδια ψηφισμάτων, να γίνοται προσπάθειες επί προσπαθειών να βρεθεί η χρυσή τομή για να είναι το ψήφισμα ομόφωνο, αλλά τελικά όλα αυτά δεν αξίζουν ούτε μία δεκάρα!...

Τέτοιο ψήφισμα, ας πούμε, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκιμμαίων στο οποίο- μεταξύ άλλων- ζητούσε την αποχώρηση των ΜΑΤ.

Ιδιο αίτημα περιείχε και το ψήφισμα του Δήμου Κερκυραίων.

Τι έκαναν οι δύο δήμαρχοι για την υλοποίηση του ψηφίσματος; Απλούστατα τίποτα, διότι τα ψηφίσματα, είναι κουρελόχαρτα. Δεν δεσμεύουν κανέναν, δεν αποτελούν πηγή πολιτικής πράξης, δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, είναι κάτι σαν ευχή: Πώς λέμε: Είθε να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη; ' Η το άλλο: Μακάρι ο παντοδύναμος Θεός να δώσει και να φύγουν τα ΜΑΤ από τη ΛΕυκίμμη. Κάτι τέτοιο.

Πώς ξέρουμε ότι τα ψηφίσματα δεν δεσμεύουν ή ότι είναι κουρελόχαρτα;

ΡΩΤΑΜΕ:
1. Θα μας δώσει ο Σύνδεσμος Καθαριότητας τα έγγραφα που ζητήσαμε;

2. Τι λένε τα έγγραφα; Αυτό είναι το ζήτημα. Κι αν αποδεικνύουν όσα λέμε, τότε τι γίνεται;

3. Τα έγγραφα αυτά φέρουν ημερομηνίες που είναι οπωσδήποτε μετά την έκδοση των ψηφισμάτων. Και τι αποδεικνύουν; Μα φυσικά όλα τα παραπάνω.

4. Τι σημασία έχουν τα έγγραφα; Τι σημασία έχουν τα ψηφίσματα; Τι σημασία έχουν οι βουλήσεις των πολιτών; Τι σημασία έχουν όσα λένε οι δημοτικές παρατάξεις και οι σύμβουλοι;

ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ:

ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΑ;;;;;;;;;;;;