Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Στέφανος Γκίκας επισκέφθηκε τη ΔΕΗ


Επίσκεψη στη ΔΕΗ Κερκύρας πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008, ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Κάρμενο Καλλούς, καθώς και από τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Αργυρό και αντιπροσωπεία του Σωματείου των εργαζομένων για το έργο το οποίο επιτελεί η Μονάδα της ΔΕΗ του Νομού Κέρκυρας, καθώς και για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αυτή αντιμετωπίζει.
Ο κ. Γκίκας μετά την επίσκεψη προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Επισκέφτηκα σήμερα τη ΔΕΗ Κερκύρας λίγες μόλις μέρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που είχαν ως αποτέλεσμα να επιφέρουν πάνω από 200 βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ στην Κέρκυρα, μερικές εκ των οποίων ήταν σοβαρές, όπως οι 15 καμμένοι μετασχηματιστές κλπ. Το γεγονός αυτό ευνόητα προξένησε κρίση και το προσωπικό της ΔΕΗ κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσει να τις αντιμετωπίσει. Αξίζουν συνεπώς συγχαρητήρια στο προσωπικό αν αναλογισθεί κανείς, ότι οι ελλείψεις προσωπικού υπερβαίνουν το 50%. Αυτό ήταν και το πρώτο θέμα που ετέθη τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τους εργαζόμενους.
Πράγματι πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός, ότι για παράδειγμα στα Γιάννενα υπηρετούν 7 Μηχανικοί, στην Άρτα 4 ενώ στην Κέρκυρα αυτή τη στιγμή ουσιαστικά υπάρχει μόνο ένας. Ή, ότι επί συνόλου προβλεπομένων 69 Τεχνιτών υπηρετούν 26 και επί προβλεπομένων 17 Διοικητικών Υπαλλήλων υπηρετούν 7. Σημειωτέον, ότι η Κέρκυρα διαθέτει ένα εξαιρετικά υψηλό ποιοτικό και σοβαρό πελατολόγιο με μεγάλες τουριστικές μονάδες, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες κλπ και σύνολο πελατών που υπερβαίνουν τις 91.ΟΟΟ.
Η αρνητική αυτή κατάσταση, που είναι διαχρονική, ευτυχώς πολύ σύντομα πρόκειται να αλλάξει επί τα βελτίω με την πρόσληψη πανελλαδικά 2.Ο35 υπαλλήλων, που θα ανακουφίσει το πρόβλημα και στην Κέρκυρα.Αναφερθήκαμε επίσης και στο πρόβλημα στελέχωσης των Διαποντίων Νήσων που ως Υποπρακτορεία της ΔΕΗ δικαιολογούν σε μόνιμη βάση ανά έναν τεχνίτη τον οποίο δεν διαθέτουν.
Ευελπιστώ σύντομα αυτό να αλλάξει δεδομένης και της ιδιαιτερότητος των Νήσων αυτών.Δυστυχώς στην πρόσφατη θεομηνία παρά την προσπάθεια του προσωπικού να αντιμετωπίσει τις βλάβες, αρκετοί συμπολίτες μας έμειναν δυσαρεστημένοι, γιατί αφενός ήταν εν πολλοίς αδύνατη η τηλεφωνική πρόσβαση των πολιτών στη ΔΕΗ λόγω προβλημάτων στις συγκεκριμένες γραμμές του ΟΤΕ και αφετέρου πολλές επισκευές καθυστερούσαν λόγω πολυπλοκότητος της βλάβης που επέτεινε το πρόβλημα.
Ανέφερα επίσης στον κ. Διευθυντή τον προβληματισμό μου για το θέμα των καταμετρήσεων και τις λάθος ενδείξεις, που ενίοτε παρατηρούνται στους λογαριασμούς και συμφωνήσαμε, ότι ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο της καταμέτρησης πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή, διότι είναι θέμα λεπτό που προκαλεί αγανάκτηση στον πολίτη, όταν υποχρεούται να πληρώνει αδίκως «φουσκωμένους» λογαριασμούς.
Είχα την ευκαιρία επίσης να συζητήσω με αντιπροσωπεία του Σωματείου των εργαζομένων και να ακούσω τα αιτήματά τους τόσο για τα ευρύτερα οργανωτικά ζητήματα της εταιρίας όσο και για την συμπερίληψη της Κέρκυρας από τη ΔΕΗ στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά και για τη μοριοδότηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις.
Θέλω να πιστεύω, ότι με τις επικείμενες προσλήψεις που προωθεί η Κυβέρνηση, αλλά και με την ορθολογική κατανομή του προσωπικού της ΔΕΗ τα προβλήματα εδώ στην Κέρκυρα θα αμβλυνθούν και θα αφήσουμε επιτέλους πίσω μας τις δυσκολίες και τις παραλείψεις του παρελθόντος».