Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Ανθρακες ο θησαυρός μερικών μόνο αγγλικών ΜΜΕ.....

Μέσα στο πληκτικό κλίμα των ημερών, ένα γεγονός ήρθε να ταράξει τα νερά και να βάλει λίγο γέλιο στη ζωή μας. Γενικά, οι κερκυραίοι, θεωρούν ότι το αγγλικό χιούμορ δεν έχει το μεσογειακό ταμπεραμέντο και γι’ αυτό, κατά κανόνα, δεν γελάνε με αγγλικά ανέκδοτα. Όμως τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, έβγαλαν πραγματικό γέλιο έστω κι αν ήταν από σοβαρά αγγλικά ΜΜΕ.
Πρόκειται για δηλώσεις που φιλοξενήθηκαν σε αγγλική εφημερίδα και σύμφωνα με αυτές, οι δηλούντες ούτε λίγο, ούτε πολύ ίδρυσαν κόμμα το οποίο θα πάρει μέρος στις εκλογές της αυτοδιοίκησης σε δύο χρόνια, για να πιέσουν για την αυτονομία της Κέρκυρας από την Ελλάδα. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «απόσχιση» και «κερκυραίους αντιφρονούντες».
Ασφαλώς πρόκειται για θέματα λυμένα ιστορικά από το 1864 δηλαδή εδώ και ενάμιση αιώνα! Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, ούτε για τους δηλώσαντες ούτε για κανέναν άλλο. Επιπροσθέτως ουδείς εξ αυτών μπήκε στον κόπο να εξετάσει τι θα συμβεί στην πράξη από μία τέτοια ενέργεια. Προς τι άλλωστε; Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα τη γνώμη του για οποιοδήποτε θέμα. Αλλωστε μπορεί να βγει και γέλιο μερικές φορές…..Την «είδηση» αμέσως φιλοξένησε και ξένος τηλεοπτικός σταθμός, παράλληλα όμως και πολλά blog, αλλά και ελληνικά ΜΜΕ.
Ξένα και ελληνικά ΜΜΕ ζητούσαν από βουλευτές δηλώσεις περί του θέματος. Γελοιότητες είπε ο Νίκος Δένδιας (ΝΔ), «γραφικότητες» είπε η κ. Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ).
Δηλώσεις για το ίδιο θέμα ζητήθηκαν και από το Νομάρχη της Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο, ο οποίος ανέφερε:
«Το δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian του Λονδίνου και το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του BBC, αναφέρονται σε μια ανύπαρκτη υπόθεση και αποτελούν άκριτη υιοθέτηση φαιδρών απόψεων. Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας τόσο προς την εφημερίδα Guardian όσο και προς το BBC για το δημοσίευμα και το ρεπορτάζ τους και τους καλούμε να ελέγξουν τους εδώ ανταποκριτές τους που τους τροφοδοτούν με ανυπόστατες γελοιότητες».