Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Κάρτες ελεύθερης εισόδου στα Μέσα Μεταφοράς ζητά το ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασiας κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Γκατζής και Γιάννης Γκιόκας με θέμα: Κάρτες ελεύθερης εισόδου των Αμεα στα μέσα μεταφοράς.
Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρουν: «Με πολλή μεγάλη καθυστέρηση εκδόθηκε η απόφαση για την ανανέωση των καρτών αναπηρίας 2008, που προβλέπει έναρξη της διαδικασίας από την 1η Σεπτέμβρη. Παρά την έκδοση της απόφασης, παρατηρούνται προβλήματα ταλαιπωρίας των δικαιούχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ζήτημα που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Εκτός από την έγκαιρη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την ανανέωση της κάρτας, σοβαρό είναι και το αίτημα που τίθεται για την μόνιμη ισχύ της, χωρίς να είναι αναγκαία η ετήσια ανανέωση θεώρηση, τουλάχιστον για άσους έχουν μόνιμη αναπηρία.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν για να μην επαναληφθεί η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και για να ικανοποιηθεί το αίτημα της μόνιμης ισχύος της κάρτας τουλάχιστον για αυτούς που έχουν μόνιμη αναπηρία».