Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Η ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει τη νέα φοροεπιδρομή

Τη νέα φοροεπιδρομή που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΔΗΚΕΒΕ, και καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, που θα χειροτερέψουν παραπέρα την ήδη άσχημη κατάσταση των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Η ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει τη νέα φοροεπιδρομή που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, προχωράει σε φορολογικές ρυθμίσεις που θίγουν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους.
Για άλλη μια φορά, επιχειρούν να κλείσουν τις τρύπες του αντιλαϊκού φιλομονοπωλιακού προϋπολογισμού, μειώνοντας το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, την ίδια στιγμή που βιομήχανοι - εφοπλιστές - τραπεζίτες απολαμβάνουν τεράστιες φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές.
Επαναφέρουν το απαράδεκτο αυτόματο κλείσιμο των ανέλεγκτων υποθέσεων για την περίοδο 2000 - 2006, που αποτελεί κεφαλικό φόρο και μέσο εκβιασμού με το φόβο των ελέγχων.
Καταργούν το ήδη απαράδεκτο χαμηλό αφορολόγητο όριο για να εισπράξουν πρόσθετους φόρους από το φτωχότερο κομμάτι των αυτοαπασχολούμενων.
Κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι αντιμετωπίζουν τη φοροδιαφυγή. Ιδια και παρόμοια μέτρα έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία 20 χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η φοροδιαφυγή συνεχώς αυξάνεται.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά - εισπρακτικά μέτρα που θα χειροτερεύσουν την ήδη άσχημη κατάσταση των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».