Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Το ΝΣ της ΚΝΕ ξιφουλκεί κατά του Τοπικού Συμβουλίου Νέων

Το νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "Κανένα από τα αιτήματα που εξέθεσε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στον Υπ. Παιδείας δεν είναι και δεν ήταν αίτημα των αγώνων της κερκυραϊκής νεολαίας". Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Δεν είναι μακριά ο Μάρτιος όπου έγιναν οι εκλογές των Τοπικών Συμβουλίων Νέων σε κάποιους δήμους της Κέρκυρας, εκλογές που συμμετείχε μια μικρή μειοψηφία των νέων του νησιού. Από τότε κιόλας το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είχαν προειδοποιήσει ότι αυτά τα όργανα τα δημιουργεί η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, για να ενσωματώσει την δυσαρέσκεια και τους αγώνες της νεολαίας, για να διαστρεβλώσει τα αιτήματα του νεολαϊστικου κινήματος. Αυτά τα όργανα φτιάχτηκαν για να υποκαταστήσουν τα μαθητικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία. Απέτυχαν όμως παταγωδώς να υποκαταστήσουν τους συνδικαλιστικούς φορείς της νεολαίας αφού η ίδια η νεολαία γύρισε την πλάτη στα Τοπικά Συμβούλια Νέων με την χαμηλότατη συμμετοχή της στις εκλογές των Τοπικών Συμβουλίων.
Δεν πρόλαβαν λοιπόν να εκλεγούν και ανέλαβαν δράση, με πρώτο τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δ. Κερκυραίων, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον υπουργό Παιδείας «για το ενδιαφέρον του για την πορεία των εκπαιδευτικών ζητημάτων του νησιού» όπως είπε, του «εξέθεσε» τα αιτήματα της νεολαίας του Δήμου.
Μόνο θράσος αποτελεί να επικαλείται ότι εκφράζει τους νέους του Δ. Κερκυραίων κάποιος που εκλέχτηκε με 35 ψήφους από τους 100 νέους που συμμετείχαν στις εκλογές των τοπικών Συμβουλίων Νέων, ενώ στο Δήμο Κερκυραίων κατοικούν πολλές χιλιάδες νέοι.
Μόνο θράσος αποτελεί η εσκεμμένη παραποίηση των αιτημάτων της Κερκυραϊκής νεολαίας και ο υποβιβασμός τους σε 3-4 αιτήματα για «πιο φιλικά σχολικά κτήρια», για «μια βιβλιοθήκη», για το «μάθημα τοπικής ιστορίας» .
Κανένα από τα αιτήματα που εξέθεσε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στον Υπ. Παιδείας δεν είναι και δεν ήταν αίτημα των αγώνων της κερκυραϊκής νεολαίας.
Οι αγώνες μαθητών και γονιών δεν έγιναν γενικά και αόριστα για πιο «φιλικά σχολικά κτήρια». Έγιναν για τα οκτώ κτήρια με καρκινογόνο αμίαντο στην πόλη της Κέρκυρας, έγιναν για τα σχολεία ερείπια, για τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία που μοιάζουν με κλουβιά. Για όλα αυτά, κουβέντα δεν είπε ο κ. Πρόεδρος!
Οι αγώνες μαθητών και γονιών έγιναν για να μην περάσουν οι νόμοι για την βάση του 10, για την ιδιωτικοποίηση σχολείων και Πανεπιστημίων, για να μην μπουν οι επιχειρήσεις στα σχολεία. Αλλά, για όλα αυτά, κουβέντα δεν είπε ο κ. Πρόεδρος!
Οι αγώνες των φοιτητικών συλλόγων του Ιονίου Πανεπιστημίου έγιναν για να μην κλείσει το Ίδρυμα, για μόνιμους καθηγητές, για δωρεάν σίτιση και στέγαση. Οι αγώνες έγιναν για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Για όλα αυτά, κουβέντα δεν είπε ο κ. Πρόεδρος!
Οι αγώνες των εργαζόμενων της Κέρκυρας όπου συμμετείχαν πολλοί νέοι εργαζόμενοι έγιναν ενάντια στην μαύρη εργασία, ενάντια στα κομμένα ρεπό, ενάντια στις απλήρωτες υπερωρίες. Αυτοί οι αγώνες έγιναν για αξιοπρεπείς μισθούς, για ασφάλιση δημόσια και δωρεάν, για Νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Όλα αυτά όμως δεν τα είπε ο κ. Πρόεδρος στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως αυτό ο νέος θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων δεν έχει καμία σχέση με τα αιτήματα της νεολαίας, με τα αιτήματα μας! Δεν μπορεί να μας εκφράσει. Ο μόνος ρόλος του είναι να δίνει μια ψεύτική συγκατάθεση της νεολαίας στις επιλογές τις εκάστοτε κυβέρνησης.
Απορρίπτουμε τους θεσμούς που θέλουν να μας συμβιβάσουν με τα σχέδια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδορομου. Διαλέγουμε τον δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, το δρόμο που θα ανοίξει την προοπτική για μια κοινωνία δίκαιη, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.
Καλούμε όλη την Κερκυραϊκή νεολαία στις 6 και 7 Σεπτέμβρη στην πάνω πλατεία για να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε και να φωνάξουμε πως: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΟΧΙ ΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΤΑΓΗ"